Subscribe
Castiga o casa acum!     Bitleu     Bitcoin     Acte     Consultanta     Cartiere Eco     Iasi     Cluj     Tehnologii     Casa activa     Case pasive

Boala numita subsol, pivnita sau beci!

Costuri ridicate

Un subsol presupune redimensionarea structurii, plus lucrari de hidro si termo izolatii, betoane, armaturi, sapaturi, instalatii de incalzire, etc. La o casa cu etaj, cu suprafata construita de 150 mp, daca adaugam si un subsol de 30 mp e posibil sa avem surpriza unui cost suplimentar de minimum 5.000 pana la 15.000 de euro si chiar mai mult! In conditiile in care subsolul ajunge sa coste cat o garsoniera, sau chiar mai mult, poate ar merita sa ne gandim sa schimbam beciul cu altceva.

Hidroizolatia

Hidroizolatia subsolului trebuie sa fie foarte bine efectuata, altfel putem avea surprize chiar si in zone in care initial studiul geo nu arata surse de apa subterana in apropiere de suprafata solului. Costurile unei hidroizolatii poate ajunge la cateva mii sau chiar peste 10.000 de euro!

Termoizolatia

Daca dorim o casa moderna cu izolatie eficienta, costurile izolarii unui beci se dubleaza fata de costurile izolarii termice a unei fundatii normale, fara spatii la subsol.

Crama la subsol

Daca nu suntem deja posesorii unei colectii de vinuri vechi si scumpe pe care nu avem cum sa le pastram in conditii bune, cu siguranta ca o crama nu va fi decat un spatiu care va cere o investitie suplimentara de mobilier si care are toate sansele sa fie folosita foarte putin, de cateva ori pe an.

Probleme reale de sanatate

Orice subsol poate determina grave probleme de sanatate, datorita mucegaiului si a emanatiilor de gaze din sol. La noi, diferentele de temperatura intre anotimpuri sunt foarte mari, de aceea reactiile peretilor si structurii unui subsol sunt imprevizibile, chiar daca proiectarea si executia au fost realizate profesionist. Numai daca se realizeaza o hidroizolatie ca la piscina se pot elimina aceste efecte, dar aceasta implica niste costuri greu de suportat, uneori echivalente cu pretul casei construite deasupra!

Efecte datorate condensului

Un fenomen deja cunoscut: orice masina tinuta intr-un garaj cu subsol, va rugini total in cativa ani, mult mai repede decat daca e parcata afara sau intr-un garaj fara subsol!

Sugestii de inlocuire a subsolului:

- carport sau garaj la suprafata,
- crama construita ulterior langa bucatarie,
- beci sub o terasa exterioara deschisa,
- construirea unei cabane sau casute de lemn in gradina costa mult mai putin decat un beci, etc.

izolatie pivnita Boala numita subsol, pivnita sau beci!

Nume complet:
?
Introduceti numele corect si complet.
Adresa de e-mail:
?
Veti primi raspuns prin e-mail cat mai curand posibil.
Telefon:
?
Pentru a va putea contacta, avem nevoie de numarul dvs. de telefon
Am teren in localitatea:
?
Localitatea, judetul in care doriti sa construiti casa.
Proiectul de casa:
?
Proiectul de casa ales de pe site, sau cel pe care il detineti dvs. Specificati daca sa fie cu etaj, mansarda sau parter, etc.
Suprafata constuita, mp:
?
Suprafata construita totala in mp
Doresc o casa eco din:
?
Completati: lemn eco, caramida, chirpici, paie, metal.
Bugetul disponibil:
?
Pentru a va face o oferta completa si realista, introduceti bugetul disponibil pentru construirea casei. Daca aveti acordul organizatiei "Habitat pentru Umanitate" pentru construirea unei case sociale, treceti la buget 1000 euro, suma ce reprezinta contravaloarea proiectului si aportul dvs. la achizitionarea structurii casei. Valoarea casei sociale de construit nu trebuie sa depaseasca 25.000 euro.
Doresc o casa care sa cuprinda urmatoarele: ?
Descrieti in detaliu casa pe care o doriti: locatia terenului, suprafata, numar de camere, numar de nivele, tipul de casa si orice alte date relevante pentru proiectul casei dvs.
2 Comments
  1. Am si eu nevoie de un sfat. Locuiesc la casa. E prima iarna pe care o prind. Am incalzire in pardoseala la parter. Sub parter am subsol la fel de mare cat toata suprafata parterului(120mp).In subsol nu am incalzire pentru ca nu e finisat si este destul de frig. Ma gandesc ca se pierde caldura prin placa de asta m-am gandit sa fac o termoizolare a tavanului subsolului. M-am consultat cu meseriasu` si am zis asa: vata minerala de 5 sau 10 (de 5 ar ajunge la jumatate de pret) dupa care o folie contra umezelii dupa care rigips de 9.5. Stiu ca mai bine ar fi o vata bazaltica sau chiar de 10 cu folie de aluminiu dar costurile or sa fie mari si vroiam sa stiu daca e de ajuns vata minerala de 5(la sul) folie umezeala rigips.. Va multumesc pentru sfaturi.

Lasati un mesaj

Socializare

Facebook

Stiri constructii ECO

Google Translator

Blog – Alege subiectul