Subscribe
Castiga o casa acum!     Bitleu     Bitcoin     Acte     Consultanta     Cartiere Eco     Iasi     Cluj     Tehnologii     Casa activa     Case pasive

Lemnul de Teak (Tec)

Teak (Tectona grandis)

african teak wood 150x150 Lemnul de Teak (Tec)

Proprietati

Teak – arbore cu inaltimi de pana la 40 m si diametru de pana la 150 cm. Lemnul de inaltimi medii are continut de parafina, astfel ca respinge umiditatea si este rezistent impotriva daunatorilor.
Textura este bruta dar cu fibredrepte, lemnul avand o greutate medie dar fiind dur si foarte rezistent.

Caracteristici tehnice

- Densitate: 824 kg/m3
- Greutate medie la cheresteaua uscata este de 600 kg/m3

Utilizare si posibilitati de prelucrare

Teak-ul se poate prelucra bine si curat cu toate uneltele, se poate taia, coji si strunji usor. Teak-ul poate fi rindeluit, frezat si gaurit usor fiind preferat in constructiile navale, dar si la productia de lemn pentru decor exterior, parchet sau mobila de calitate superioara.

In regiunile de crestere este un lemn de constructii valoros, deoarece este rezistent impotriva termitelor, fiind folosit si la confectionarea traverselor de cale ferata. Se mai foloseste la constructii grele, constructia de poduri, podele de iahturi, mobilier de gradina si in general orice mobilier pentru exterior, podele de exterior, instrumente muzicale, elemente ornamentale, placi, placaje, furnire, etc.

Lasati un mesaj

Socializare

Facebook

Stiri constructii ECO

Google Translator

Blog – Alege subiectul